Nubo, voor een coöperatieve mail los van GAFAM

Een interview met Nubo in Agir par la culture

Nubo is een beetje de New-B van e-mail, een coöperatie die digitale basisdiensten wil aanbieden (e-mail en cloud) met respect voor privacy. Zo wordt dit jaar een alternatief aan de GAFAM-webdiensten voorbereid onder een lokaal project (de gegevens zullen in België worden opgeslagen), een transparant project waarvan de koers in de algemene vergaderingen wordt bepaald. Naast het aanbieden van een e-mailadres (tegen betaling) wil Nubo ook al zijn gebruikers-coöperanten aan het denken zetten over de uitdagingen van digitale technologie. Presentatie van de coöperatie met Emma Kraak, communicatiemedewerker bij Nubo en vrije software-activist. Wat kan de overheid doen om een vrij en onafhankelijk web te ondersteunen ?

De rest [in het Frans] op de site van Agir par la culture