Steun Nubo

Nubo heeft verschillende voorstellen ontvangen om het project financieel te steunen. Daarom zetten we een nieuwe pagina op de site hierover: Nubo steunen.

De pagina geeft een overzicht van en uitleg over de verschillende manieren waarop je Nubo momenteel financieel kunt steunen: een abonement nemen, je quotum verhogen, aandelen nemen, een donatie doen, etc.

Afgezien van subsidies die bestemd zijn voor specifieke ontwikkelingen, zijn abonnementen de enige inkomsten waarop de coöperatie op de lange termijn kan rekenen. Elk nieuw abonnement, elke gekoppelde account of elk iets hoger quotum is steun die er toe doet voor het project! Op dit moment brengt het verhogen van uw quota geen extra kosten met zich mee voor de coöperatie, omdat er genoeg ruimte is voor wat oorspronkelijke gepland was, en meer.

Nubo vzw, het kleine zusje van de coöperatie dat al bestaat van voordat de coöperatie werd opgericht en dat tot nu toe een slapend bestaan leidde, zal de donaties beheren. De rol van de vzw is om alternatieven voor de webgiganten en het surveillancekapitalisme onder de aandacht te brengen.

Met surveillancekapitalisme wordt een economisch model bedoeld, waarin de exploitatie van de persoonlijke gegevens en ‘aandacht’ van mensen de bron van inkomsten betekent voor diensten, die vaak de schijn hebben gratis tea zijn.

Ontdek hoe je Nubo financieel kunt steunen