Help ons om Nubo te lanceren!

Hallo, iedereen,

Wij maken van deze winterdag gebruik om u wat nieuws te brengen en een dubbele verjaardag te vieren: vandaag vieren we namelijk niet alleen het tweejarig bestaan van de coöperatie maar ook de dag van de gegevensbescherming!

Op 28 februari 2019 kwamen de stichtende leden van het team bijeen om de oprichting van de coöperatie vast te leggen bij de notaris. Was 2019 het jaar waarin een project dat al sinds 2017 in de dracht zat, vorm moest krijgen, 2020 zou het jaar van de coöperatie worden: het jaar waarin de gemeenschap van start zou gaan en de diensten zouden worden gelanceerd. Hoewel lockdowns 1 en 2 onze vooruitgang enigszins hebben vertraagd, zijn er het afgelopen jaar toch enkele welslagen geboekt. Zo hebben we de Nubo-gemeenschap kunnen ontmoeten op onze eerste grote AV in september en een proefgroep van coöperanten bijeengebracht om samen aan onze algemene gebruiksvoorwaarden te werken, met name dankzij Nubo agora. En natuurlijk zijn we nog nooit zo dicht bij de lancering van de diensten geweest, dankzij het toegewijde werk van ons technisch team.

Beetje bij beetje en ondanks de afstand leren we de mensen kennen die ons steunen en die samen de kracht van Nubo maken!

Daarom stellen we hier twee nieuwe manieren voor om u bij de coöperatie te betrekken.

Bereid de lancering voor door betatester te worden

Zoals eerder vermeld, heeft de technische ontwikkeling van de diensten wat vertraging opgelopen door de afstandsmaatregelen. Wij zijn momenteel van plan de diensten aan het eind van de winter te lanceren. Om ons op deze belangrijke mijlpaal voor te bereiden, willen wij onze interface van tevoren openstellen aan coöperanten die de navigatie willen testen en de gebruikerservaring verbeteren. Hier hoeft u zeker geen insider voor te zijn : we zijn op zoek naar een groep mensen met uiteenlopende technische vaardigheden om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften van een breed publiek. Als het vooruitzicht om Nubo’s diensten als eerste te ontdekken u aanspreekt, aarzel dan niet om het ons te laten weten via hello@team.nubo.coop - of door een berichtje achter te laten op Nubo agora. Bent u nog geen coöperant, dan is dit uw kans om aandelen te nemen!

Verzin een nieuwe slogan voor Nubo

We hebben allemaal onze geheime argumenten om de voordelen van privacy, vrije software of de sociale economie te bepleiten. Maar hoe kunnen we deze argumenten samenvatten in één top formule? Dit is de uitdaging die Nubo voor de komende dertig dagen lanceert: bedenk een nieuwe slogan om het publiek te verleiden tijdens de lancering ! Deelnemers worden beloond met een selectie stickers met de winnende formules om hun computer te versieren of vrienden en familie te bekeren. Hierbij verklaren wij de wedstrijd voor geopend: we verwachten al uw voorstellen per mail naar hello@team.nubo.coop. We zien elkaar op 25 februari terug om de winnende slogans te ontdekken!

Tot dan wenst het Nubo team u een mooie winter en een fijne dag van de gegevensbescherming toe.