Nieuwe pictogrammen in de interface

De online interfaces voor mail, de cloud en Mijn Nubo zijn opnieuw een beetje verbeterd: duidelijkere icoontjes om van de ene dienst naar de andere over te schakelen en een directe link naar Nubo agora en de documentatie.

Al een tijdje waren we van plan om een directe link naar Nubo agora en Nubo documentatie toe te voegen vanuit de andere diensten van de coöperatie. Het toevoegen van meer links (linksboven in je scherm) betekende ook dat we duidelijke pictogrammen moesten vinden voor de verschillende diensten. Daarbij kwam de uitdaging om namen te vinden die zowel in het Nederlands als in het Frans werken om de implementatie in beide talen te vereenvoudigen.

Zoals je misschien al hebt gemerkt, zijn de nieuwe pictogrammen nu geleidelijk aan toegevoegd aan de interface. Het is nu gemakkelijk om te schakelen van mail naar de cloud en naar mijn nubo, maar ook naar Nubo agora en in de documentatie. Ze zijn te zien in het menu linksboven, maar ook als ‘favicon’ voor een betere leesbaarheid in browsertabbladen.

De nieuwe iconen:

Site Mail
Cloud My Nubo
SSO Agora
Docs (documentation)

Vraag je je af waar de icoontjes voor Nubo agora, webmail en de cloud vandaan komen? Het zijn de iconen voor de software waarop ze draaien (Discourse voor Nubo agora, Roundcube voor webmail en Nextcloud voor de cloud).

Het logo van Roundcube Logo de Roundcube
Het logo van Discourse Logo de Discourse
Het logo van Nextcloud Logo de Nextcloud

Er zijn zeker nog verbeteringen mogelijk, zoals het integreren van een vergelijkbaar iets in de documentatie en op Nubo agora. Maar we hopen dat deze kleine verandering het leven al makkelijker kan maken voor degenen die de diensten in hun browsers gebruiken.