Nieuwsbrief van 6 september 2019

Dag iedereen,

sinds iets meer dan een maand kan je aandelen nemen in Nubo. Aangezien de officiële start van onze communicatiecampagne pas begin september gepland was, hebben we deze informatie alleen via deze nieuwsbrief en via mond-tot-mondreclame gecommuniceerd.

Toch zien we al een groot succes: meer dan 70 coöperanten hebben voor de helft van het bedrag dat nodig is om het project te lanceren, aandelen genomen. Bedankt voor uw steun, zij vormt het bewijs dat het project voor veel mensen belangrijk is!

Nubo stelt tentoon in het Museum van het Kapitalisme

Het Museum is een nomadische installatie die zich heeft gevestigd in het Beursgebouw in het hartje van Brussel. Deze zeer geslaagde tentoonstelling volgt de geschiedenis en specifieke kenmerken van het kapitalisme in een neutrale en didactische stijl. Nubo werd uitgenodigd om aanwezig te zijn in de zaal die gewijd is aan alternatieven. U heeft nog een kleine week de tijd om deze tentoonstelling te bezoeken, deze sluit op 13 september.

Praat over Nubo

Nu de zomervakantie voorbij is, steken wij de handen uit de mouwen om de coöperatie en de ideeën die ze promoot meer bekendheid te geven: collectieve organisatie, respect voor privacy en de noodzakelijke onafhankelijkheid van grote bedrijven die uit zijn op uw gegevens. U kunt ons helpen!

  • Vertel uw familie, vrienden, kennissen, kennissen, kennissen en collega’s over Nubo: deel de link nubo.coop/nl.
  • Als u deel uitmaakt van een organisatie, kunt u mogelijk gebruik maken van de kanalen van de organisatie om over ons te praten. Het is zelfs mogelijk als organisatie coöperant te worden van Nubo.
  • Volg ons, deel onze berichten, voeg ons toe, hou van ons… op sociale media: Mastodon, Diaspora*, Twitter, Facebook

Infosessies

Wij verwelkomen graag iedereen die meer wil weten over het project op maandag 23 september om 18u voor een (tweetalige) informatiesessie in het Huis van de Vrede, Van Elewijckstraat 35, 1050 Elsene. Om 19.00 uur zal de infosessie worden gevolgd door een “Apéro Nubo”, die ook openstaat voor mensen die al betrokken zijn. De volgende sessies vinden plaats op dinsdag 15 oktober en woensdag 13 november. Meer informatie volgt binnenkort.

We zullen ook aanwezig zijn op andere evenementen:

  • Op vrijdag 27 september in Éducode: een internationale conferentie om alle belanghebbenden in het onderwijs te informeren, op te leiden en te interesseren voor de uitdagingen van de digitale technologie.
  • Op zondag 6 oktober, in de Jours fous de l'économie sociale: workshops, activiteiten…. ontdek een wereld van ethische oplossingen voor al uw dagelijkse behoeften.

Nodig Nubo uit

Heeft u een idee waar Nubo zich kan voorstellen of praten over digitale privacy en beschikbare oplossingen? Neem contact met ons op! We houden graag stands, informatiesessies, workshops of gewoon discussies, afhankelijk van onze beschikbaarheid, niet alleen in Brussel, maar ook in andere Belgische steden.

Als u andere ideeën heeft om Nubo te promoten, aarzel dan niet om deze met ons te delen.

Het Nubo-team is blij om toekomstige coöperanten te blijven verwelkomen en dit project samen met u te realiseren.

Agnez, Denis, Kenny, Stijn, Martin en Emmanuel.